Ačkoliv je Trigama především kreativní IT firma, nemáme problém vyskočit z virtuálního světa a umazat si ruce manuální prací. Naopak, děláme to rádi a jednou z našich oblíbených činností je návrh a výroba netradičních propagačních předmětů. Proč? Protože kdo si hraje, nezlobí! 


No a tak se čas od času stane, že v kanclu navrhujeme různé drobnosti, které nám mohou usnadnit život nebo ozvláštnit realitu všedních dní. Některé výrobky jsme si představili již v předchozím článku o 3D tisku, dnes se podíváme na rozsáhlejší projekt, kde se kombinovalo několik různých technologií. A samozřejmě se šlo jako vždy do detailu. „Level IT up!“, že?

 

Nápad

Na začátku to chce nápad a vymyslet koncept. Když máte konkrétnější představu, je čas rozkreslit první návrhy. Většinou je to X variant, ze kterých postupně škrtáte odpad, až se dostanete k tomu nejlepšímu (v tu chvíli podle vás, může to být ale i nesmysl ;-D). 

Hlavní artefakt

V našem případě se mělo jednat o něco, co evokuje spojení s Trigamou (drak/bojovník/stát se drakem-bojovníkem). Proto byl za hlavní propagační předmět zvolen nůž. Praktická pomůcka, efektní dárek. Po náročné selekci z různých druhů a typů se vítězem stal výrobek renomované americké společnosti Buck Knives. Hlavním kritériem výběru konkrétního modelu byla kvalita produktu (prvotřídní dílenské zpracování + kvalitní pouzdro). To byl však jen začátek. Celý set se ve výsledku skládal z mnoha dílů, které si představíme blíže:

  • Nůž Buck PakLite Skinner
  • Ručně zaplétaný „grip“ na držadlo ve firemních barvách (zelený paracord zakoupený v metráži zvlášť)
  • Kartička s poselstvím ve vlastním designu s oboustranným potiskem - nesměl chybět humor a nadsázka.
  • Trigama přívěsek - dvoubarevný 3D tisk dle vlastního návrhu v našich kapacitách

Vnitřní obal

Zvolili jsme dvoustupňové balení (matrjoška hadr - dle YT videí přece každý miluje unboxing, no ne?). První částí je vnitřní obal, který tvoří černá papírová tvarovaná obálka (tzv. pukačka) s potiskem loga Trigama. Na omak příjemný vzorovaný povrch působí v černé barvě se stříbrným potiskem luxusně.

Vnější obal

Předávat pukačku jen tak z ruky do ruky by bylo hanebné. Proto jsme připravili ještě vnější obal pro transport k příjemci. Sněhově bílou tašku jsme samozřejmě nemohli nechat jen tak. Opět to chtělo něco speciálního, a tak přišel čas na výtvarnou výchovu základní školy (protože nechat si to potisknout by bylo moc snadný...). Pro potisk tašky byla zvolena ruční metoda formou tupování inkoustové barvy houbičkou přes homemade šablonu se vzorem dračích polygonálních šupin. Pomyslnou korunu tomu dal ručně drcnutý beran s logem firmy. Jednoduché, účelné a originální.

Hotovo!

Nakonec se všechno zkompletovalo, připravilo a nastal okamžik nejzajímavější - předání setu příjemcům a sledování reakcí. Dle reakcí byla odezva veskrze pozitivní, což nás inspiruje a motivuje k vymýšlení dalších legrácek.

Podobný servis můžeme poskytnout i vám. Rádi klientům nabízíme co možná nejširší spektrum služeb a výroba propagačních předmětů na zakázku je samozřejmě součástí našeho portfolia. Navrhneme vám grafický design a propojíme ho s marketingovou propagací v jeden funkční celek. Spojíme naše síly?