Před časem za námi přišel klient, který vlastní medovinařství, s tím, že by chtěl navrhnout zcela nový název firmy a vytvořit celou korporátní identitu. A tak jsme se pustili do práce a vytáhli nejsilnější zbraně v oblasti designu a contentu.  

 

Nejprve jsme s klientem uspořádali workshop, a zjistili tak jeho představu a cíle. Klientova medovina vyhrála první místo v celosvětové degustační soutěži Mazer Cup v americkém Coloradu. Klient chce postupně expandovat i na zahraniční trh, a tak bylo naším úkolem vytvořit název značky, který bude mezinárodní.

 

Pro klienta jsme připravili několik návrhů a ke každému připojili informace, proč jsme jej zvolili a jak by se s jeho pomocí mohla značka dál komunikovat. Naprostým vítězem se nakonec stalo jméno George Bee. Tento název v sobě skrývá anglický překlad včel, které jsou nosným prvkem medovinařství. Zároveň jsme si zde pohráli se jménem tvůrce Jiří B., které jsme překlopili do angličtiny. Inspirací nám byly také slavné alkoholické produkty, jakými jsou Jack Daniels nebo Jim Beam.

Pak přišla na řadu kompletní grafická výbava. Náš grafik vytvořil logo, korporátní identitu a grafický návrh webových stránek. Celý brand jsme postavili na motivech včelařství a pláství. Rovněž onepage webovou prezentaci jsme propletli elementy a tvary z oblasti včelařství. Zároveň jsme pro web připravili kompletní textaci.

Nový brand vyžadoval také moderní prodejní lahve a etikety. Pro George Bee jsme navrhli vhodný typ lahví a zároveň vytvořili design etiket. Každý druh medoviny získal unikátní etiketu s vlastní barvou a piktogramem.

Nakonec jsme klienta vybavili grafickými návrhy pro roll-up a leták, díky kterým mohl George Bee začít oslovovat své potenciální zákazníky a prezentovat se nejen na vánočních trzích na Náměstí Míru, kde měl svůj stánek.