Lucka a David vyrazili na konferenci od 2Fresh – Virtuální realita v marketingu. Zatímco David na celou akci koukal okem zkušeného a oboru znalého, pro Lucku to byl nevšední zážitek a spousta nových informací.

Přednášku a praktickou prezentaci měli na starosti Jindřich Trapl a Martin Kučera z multimediální firmy XLAB, respektive zde byli za jejich dceřinnou společnost Virtoox. Zabývají se širokým spektrem multimediálních, nejen audiovizuálních, instalací a aplikací, které v sobě kombinují jak software, tak hardware na míru a pohybují se na hraně mezi technologií a uměním. VR a AR je pro ně jen dalším evolučním krokem, takže jejich talk byl docela z praxe a reagoval na potřeby a zakázky, které řeší.

Davidův pohled: 

XLAB jako firmu již znám a bylo zajímavé slyšet, jak VR/AR technologie používají v praxi. Mohl jsem v dalších oblastech vidět, jak jde vývoj dopředu a jak často nejúspěšnější nápady jsou právě ty nejjednodušší. Zaujalo mě také praktické řešení převodu nohou do virtuální reality - běžně je totiž vidět pouze ruce, respektive ovladače, které člověk drží. V praxi si člověk nasadí boty s nalepenými bloby a ty dávají softwaru informaci, kde nohy jsou.

Lucčin pohled: 

Přednáška byla zajímavá a získala jsem zajímavý vhled do oblasti VR a AR. Z pohledu marketingu mě hodně zaujaly možnosti využití VR a zejména AR na sociálních sítích. Dneska AR hodně využívá např. Snapchat se svými filtry.

Největším zážitkem pro mě bylo využití VR na vlastní kůži. Bylo to vůbec mé první seznámení s virtuální realitou. Nikdy jsem nechápala, proč to lidi tak prožívají. Když jsem ale měla seskočit z mrakodrapu na létající auto a při prolétávaní městem uhýbat před vlakem a letadlem, naprosto jsem se do toho vžila. Samozřejmě jsem i párkrát spadla z „pěkné výšky“.