Jsme hrdým „IT partnerem“ Ligy proti rakovině a Českých dnů proti rakovině, a tak jsme je i letos podpořili tím, co umíme nejlépe – službami v oblasti IT a marketingu.

 

Webové prezentace

Jednou z největších letošních novinek je nová webová prezentace Ligy proti rakovině (LPR). Stránka prošla kompletní grafickou přeměnou i celkovou úpravou a optimalizací kódu. Nezapomněli jsme ani na naši tradiční oblast, kterou je optimalizace pro uživatele.

„Uživatelé měli na starých stránkách LPR problém s nalezením hledaných informací, a stránky tak měly velmi vysokou míru okamžitého opuštění. Nyní každý uživatel snadno a rychle na stránkách nalezne to, co potřebuje. Samozřejmostí je kromě dobrého UX i moderní a originální design, který je plně responzivní.“ uvedl k novým stránkám projektový manažer Mirek Jungwirth.

Drobných grafických a uživatelských změn se dočkala i webová stránka Českého dne proti rakovině (CDPR) a mobilní aplikace Den proti rakovině pro Android a iOS.

 

Preventivní kalendář

Další velkou novinkou pro letošní rok je Preventivní kalendář, který je prozatím vytvořen v aplikaci Den proti rakovině pro Android. Do budoucna se počítá i s jeho webovou verzí a se začleněním do iOS. V tomto kalendáři se po vyplnění pohlaví a ročníku narození zobrazí seznam doporučených preventivních prohlídek.

„Ze statistik vyplývá, že hlavní příčinou vysokého počtu úmrtí na nádorová onemocnění je prostý fakt, že je nádor pozdě diagnostikován. Tato smutná skutečnost je způsobena tím, že lidé v České republice velmi podceňují preventivní prohlídky. A to dokonce i ty, na které mají zdarma nárok. Naše rozšíření aplikace Den proti rakovině o preventivní kalendář má právě s tímto lidem pomoci a umožňuje jim snadno zjistit a připomínat, které preventivní prohlídky by měli absolvovat.“ promluvil o cílech tohoto rozšíření mobilní aplikace Mirek Jungwirth.

Sociální sítě a marketing

Samozřejmě i nadále jsou všechny webové prezentace i mobilní aplikace propojeny se sociálními sítěmi LPR a CDPR, a i letos je možné si prostřednictvím DMS pořídit e-kytičku, kterou si v den Českého dne proti rakovině (16. 5. 2018) bude možné připnout na Facebookový profil.

Jsme si rovněž vědomi síly marketingu, a proto jsme letos část naší podpory přesunuli i do této oblasti. Pro Český den proti rakovině jsme připravili online kampaň v podobě bannerů napříč internetem a propagovaných příspěvků na sociálních sítích. „Síla online marketingu a sociálních sítích je v dnešní době obrovská, proto svou pozornost soustředíme i tímto směrem. Pomocí online marketingu jsme schopní oslovit široké publikum. Navíc, pokud něco děláte pro dobrou věc, lidé na to mají úžasné reakce.“ doplňuje marketingová manažerka Trigamy Lucie Šafránková.