HR poradenská a vzdělávací společnost TCC nás oslovila s prosbou o pomoc s modernizací své webové prezentace. Po zběžném prozkoumání jsme firmě doporučili vytvořit zcela nové webové stránky, s čímž klient souhlasil.

Byla to pro nás výzva, protože již v návrhové fázi (UI i UX) jsme museli svést hned dvě digitální bitvy. Jedna spočívala v nezvykle velkém rozpětí služeb, které firma svým klientům poskytuje a o kterých musí klienta informovat a zachovat přitom přehlednost. Další pak spočívala v tom, že klient používá ve svých tištěných materiálech a na svých propagačních předmětech ručně kreslené malůvky, které bylo potřeba zapracovat do elektronického média.

První bitvu za nás vybojoval náš projektový manažer Mirek Jungwirth, jenž uspořádal workshop, na kterém jsme společně s klientem pomocí metody Card Sorting definovali a roztřídili veškeré klíčové služby pro klienty, díky čemuž byl vytvořen základ informační architektury webové stránky. Na tento workshop poté navázal další, který vedl náš UX designér Martin Pacholet, jenž s klientem prošel rozvržení obsahu na stránkách a vytvořil wireframy webu. 

Druhou bitvu poté vybojoval náš UI designér Tomáš Doležal, který wireframy obalil grafikou. Malůvky přitom zapracoval takovým způsobem, že s jejich pomocí vytvořil velmi originální a neotřelý webdesign, který ale zároveň ctí požadavky na moderní web. Do celého procesu jsme zapojili také copywritera, který vytvořil kompletní texty.

V rámci implementace stránek došlo k mnoha vylepšením. Jedním z nich byla implementace automatického načítání kurzů z jiných stránek klienta, což se dosud dělalo ručně. Došlo také k implementaci nového chatu, který nejenže graficky ladí s celkovým designem webu, ale hlavně nestojí pravidelné měsíční poplatky jako jeho předchůdce ze starých stránek. 

Hlavní devízou nových stránek je kromě použitelnosti a přístupnosti také zefektivnění obchodního procesu, kdy je možné pomocí akčních tlačítek a předvyplněných on-line objednávkových formulářů společnost rovnou oslovit a konkrétní službu si objednat. K výběru poslouží také interaktivní katalog modelových situací, což byla na starých stránkách nejnavštěvovanější část webu, ovšem konverzi nepřinášela.

Provedli jsme také SEO analýzu a na základě výstupů vytvořili sérii landing pages pro zlepšení pozic ve vyhledávačích.

„Nový web TCC je nyní nasazen na produkci a jsem přesvědčen, že klientovi významným způsobem pomůže rozvíjet jeho business,“ řekl k tomu Mirek Jungwirth, projektový manažer, který měl celý projekt tvorby nového webu na starost.